over ons

CS__3404

De bewoners van Assisi aan de Maas, anno juni 2016. Alleen postulant Dennis ontbreekt op deze foto.

De Heer geve u vrede!

Wij heten u van harte welkom in ‘Assisi aan de Maas’! ‘Wij’, dat zijn: de broeders franciscanen en de zusters clarissen in Megen (een stadje aan de Maas nabij Oss).

Assisi is een stadje in Italië, zo’n 160 km ten noorden van Rome. De twee bekendste inwoners van het stadje zijn Franciscus en Clara. Zij leefden in de 13e eeuw en begonnen een radicaal nieuwe beweging van broeder- en zusterschap, in armoede en eenvoud. Franciscus, rondtrekkende door de wereld, en Clara in de stilte van het klooster San Damiano.

Tot op de dag van vandaag worden mannen en vrouwen door hun voorbeeld geïnspireerd en gaan zij in hun voetspoor. Omdat er in Megen zoveel franciscaanse broeders en zusters wonen, wordt Megen ook wel ‘Assisi aan de Maas’ genoemd.

Middels deze site willen we u laten delen in ons leven hier in ‘Assisi aan de Maas’ en in onze spiritualiteit; en u op de hoogte houden van nieuws en activiteiten. En natuurlijk bent u altijd van harte welkom in een van onze kloosters, voor stilte en bezinning, of om aan te sluiten bij een van onze gebedsvieringen…

Vrede en alle goeds!

Advertenties