Br. Theo

theo

Vanaf augustus 2013 woon ik, broeder Theo van Adrichem, hier in het minderbroederklooster in Megen. De landelijke omgeving roept bij mij herinneringen op aan mijn jeugd. Ik ben een boerenzoon, geboren in Rijswijk. Maar vanaf mijn 18e jaar heb ik daarna alleen nog maar in steden gewoond en gewerkt: Amsterdam, Rotterdam, Belo Horizonte (Brazilië), Delft, Brussel en weer Amsterdam. Het leven in de stad boeit me. Ik houd van mensen in al hun verscheidenheid en van dynamisch leven. De overgang naar Megen was dan ook groot.

Megen is een mooie en rustige plek, maar in het klooster is volop leven, met name door de vele gasten die er komen en door de activiteiten die er in en om het klooster plaats vinden. Dat bevalt me prima. Van mijn regelmatige fietstochten naar en van het station Oss geniet ik zeer én zo krijg ik tegelijk ook de nodige lichaamsbeweging.

Ik ben actief in het Franciscaans Jongeren Werk en nauw betrokken bij de programma’s van de jeugd- en jongerengroepen die hier komen. Ik ben gardiaan van de communiteit. Dat wil zeggen dat ik bijzonder oog houdt op het reilen en zeilen in huis én aandacht heb voor het wel en wee van de broeders en voor anderen die hier in huis meewerken. Met enige regelmaat ben ik ook op pad voor de broederschap, omdat ik deel uitmaak van het dagelijkse bestuur van de Nederlandse broederschap. Zelf ben ik graag bezig met Bijbelverhalen en Franciscaanse spiritualiteit. Dat deel ik graag met andere mensen, die hier in huis komen of met mensen en groepen elders.

Ik geniet ervan dat we als communiteit goede contacten hebben met allerlei mensen hier in Megen en omgeving. En uiteraard vind ik de aanwezigheid van en samenwerking met onze zusters Clarissen heel bijzonder.

Advertenties

Een reactie op Br. Theo

  1. peter zegt:

    dank voor het toezenden van de polsbandjes; een passende bijdrage doe ik in het offerblok van de kerk.
    vriendelijke groet en alle goeds……P.H.

Reacties zijn gesloten.