Br. Hans-Peter

HansPeterBartelsLRDag allemaal,

Mijn naam is Br. Hans-Peter Bartels. Op Palmpasen 27 maart 1988  geboren in een klein, gezellig, warm en hecht katholiek gezin (vader, moeder, broer) in Beverwijk (777 jaar nadat Clara op Palmpasen 27 maart 1211 haar ouderlijk huis verliet en zich aansloot bij Franciscus). Op 1e Pinksterdag ben ik gedoopt. Met zoveel voortekens kon het alleen maar “misgaan”, grap ik wel eens. Maar dat bedoel ik natuurlijk niet echt: ik ga van harte de weg die Onze Lieve Heer voor mij heeft uitgestippeld en waarop Jezus, Franciscus en Clara zijn voor gegaan.

In Beverwijk heb tot mijn 25ste gewoond. Daarna kwam ik naar Megen: voor mijn postulaat (“proefjaar”) in de orde. In 2014 ben ik ingetreden en daarbij hoorde een verhuizing naar Wiedenbrück (D, noordelijk van Dortmund) voor het noviciaat. Nu ben ik, tijdelijk geprofest, terug in Megen. Dat betekent dat ik me voor 3 jaar aan de orde verbonden heb.

Voor ik intrad heb ik ‘Cultureel Erfgoed’ gestudeerd aan de Reinwardt Academie/AHK. Daarna heb ik gewerkt voor het Bijbels Museum, Buro Menno Heling (beide in Amsterdam) en in Museum Jan Cunen (Oss). Daarnaast ben ik altijd actief geweest in het organiseren van activiteiten en de communicatie van, bijvoorbeeld, mijn thuisparochie in Beverwijk.

Nu ik met heel veel plezier teruggekeerd ben (na een goed, leerzaam jaar in Duitsland) naar Megen ben ik hard op zoek naar nieuw werk in de regio (dusssss…. als u iets weet, houd ik mij graag aanbevolen!!!).

Een deel van mijn tijd steek ik in het gastenwerk dat ik met br. Loek doe. We ontvangen de gasten, maken ze wegwijs, maken een praatje, geven rondleidingen en zorgen met koffie en thee ook voor de interne mens, enzovoorts. Daarnaast doe ik de communicatie voor ‘De Hof van Lof‘, ‘Stichting Everardus Wittefonds’, onze communiteit (o.a. als webmaster van deze website) en sinds een tijdje ook onze provincie (in teamverband). Op dit terrein heb ik een (korte) opleiding “Journalistiek & nieuwe media” gevolgd.

Ik ben redacteur van het Franciscaans Maandblad en projectmedewerker educatie, beide bij de Franciscaanse Beweging. En ik ben lid van de programmacommissie van gemeenschapshuis Acropolis. Naast dat ik dat ontzettend leuk vind, doe ik dat ook om deel te worden van de Megense gemeenschap. Daarnaast heb ik nog enkele taken in huis, zo kook ik soms, doe de was, ben om de week koster en als u om 12:00 uur ’s middags onze klok het “Angelus” hoort luiden, dan kan het zijn dat ik aan het klokkentouw hang.

Mijn allergrootste hobby is “lezen”, zowel ‘fictie’ (fantasy, historische romans, detectives en ‘klassiekers’) als ‘non-fictie’ (cultuur- en kunstgeschiedenis (met een sterke nadruk op de Duitse taal & cultuur) en religie). Ook luister ik ontzettend graag muziek.

Maar u merkt, als ik eenmaal in de pen klim (of op het toetsenbord) dan weet ik van geen ophouden. Dat doe ik nu toch maar, want wie weet zien we elkaar nog eens in Megen (van harte welkom!) of elders… en dan vertel ik graag verder. En ik luister graag naar uw verhaal, uw belevenissen… Dus graag tot dan!

Vrede en alle goeds,

Br. Hans-Peter

Advertenties