Voor jong en oud een kennismaking met Franciscus en Clara van Assisi.

Meimaand – Mariamaand

Maria met KindWat betekent Maria, de moeder van Jezus, voor Clara en Franciscus van Assisi, en voor ons, voor u en mij? Tijdens de inspiratiemiddag op zaterdag 25 mei 2019 willen we deze vraag beantwoorden.

Programma:
13:30 u.   inloop met koffie en thee
14:00 u.   Maria en Clara: dienaressen van de Heer  .                                                 (zr. Paula Suwartini osc)
14:50 u.   pauze met koffie en thee
15:05 u.   Franciscus en de heilige moeder Gods .                                                         (Mariette Fleur ofs)
16:00 u.   afsluiting met een kort gebed

 

Waar
Zusters clarissen, Clarastraat 2, 5366 AK Megen

Aanmelden
Graag vóór 18 mei bij zr. Paula Suwartini osc

Schriftelijk: Clarastraat 2, 5366  AK  Megen
of per email: zrpaula.suwartini@gmail.com

Kosten
vrijwillige bijdrage

Advertenties
Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Gezegende veertigdagentijd!

Veertigdagentijdwens 2019

Afbeelding | Geplaatst op door | 1 reactie

Viering aswoensdag

Vastentijd 2019aswoensdagKomende woensdag,  6 maart 2019, begint de veertigdagentijd. Dat is de voorbereidingstijd op het komende Paasfeest. We beginnen de veertigdagentijd met de aswoensdagviering om 19:30 uur bij de broeders.

Weet u van harte welkom!

fatiha-bezinning1_orig

Afbeelding afkomstig van TAU

 

Voor wie nog een bezinning zoekt voor de veertigdagentijd:

Het Vlaamse “TAU – Franciscaanse spiritualiteit vandaag” heeft, in het kader van de viering van de ontmoeting van Franciscus met sultan Al-Kamil Al-Melek een bezinning gemaakt. Deze start op aswoensdag en is te vinden via: franciscaansbezinnen.be

Van harte aanbevolen!

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie

Verduurzaming… maakt rommel

In de kloosterkerk van de broeders is de volgende stap gezet naar verdere verduurzaming. Er worden de komende weken (tot en met half februari) temperatuurmetingen gedaan. Maar het plaatsen van die dingen geeft, euhm, nogal veel rommel…

Gelukkig hebben ze ons beloofd dat morgenmiddag de vloer weer vrij is…; de viering kan dus doorgaan, maar… wie er dus morgen een kaarsje wil komen opsteken… excuses voor het ongemak!

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Reisverhalen in Acropolis

2019-reisverhalen-acropolisVoor het derde jaar op rij is er weer een reeks van vijf reisverhalen in gemeenschapshuis Acropolis, tegenover de broeders. En ook doen er weer enkele broeders mee. Aanstaande donderdag 10 januari bijt br. Gerard het spits af met Brazilië, het land waar hij 41 jaar woonde en werkte. De rij wordt afgesloten op donderdag 7 februari door br. Hans-Peter met India, het land dat hij in 2018 zes weken mocht bezoeken. Tussendoor staan Spitsbergen (donderdag 17 januari), Australië (donderdag 24 januari) en Reisverhalen van een duikster (donderdag 31 januari) op het programma. Ook deze verhalen zijn zeker de moeite waard.

 

vier vlaggen en een duikerDus… of je nu twee ‘verliefde broeders’ (en zes andere ‘verliefde mensen’) wilt horen spreken, inspiratie wil op doen voor komende zomer of gewoon in deze donkere maanden wil ‘wegdromen naar verre oorden’… weet je welkom!
De avonden beginnen telkens om 19:30 uur en de entree is €5, – per lezing. Dat is inclusief een kopje koffie/thee en een iets lekkers ‘in stijl’. Wie alle avonden bezoekt, betaalt €20,-. Het is aanbevolen vooraf, via Acropolis (kaartjes.acropolis@gmail.com), te reserveren.

Meer info: https://acropolis-megen.nl/agenda/

Geplaatst in Uncategorized | Een reactie plaatsen

Gelukkig Nieuwjaar!

 

happy-new-year-clock-1450033854gBK

 

 

Wij, de zusters clarissen en de minderbroeder franciscanen van Assisi aan de Maas, wensen u en al uw dierbaren:

 

Vrede en alle goeds voor 2019!

Dat het maar een jaar mag worden, waar u later op terugkijkt en dan kunt zeggen “het was goed!”

Happy New Year 2019

 

Geplaatst in Uncategorized | 1 reactie

Zalig Kerstmis

Kerstgroet 2018

Afbeelding | Geplaatst op door | 2 reacties