Bisschoppelijk bezoek

img_4591

Vanmiddag was mgr. Gerard de Korte, de bisschop van ‘s-Hertogenbosch, op bezoek bij de broeders voor een nadere kennismaking. Na een ontvangst met koffie, thee en door br. Rangel gebakken ‘bisschopsbrood’ hielden we een korte voorstelronde, waarin iedere broeder kort kon vertellen wie hij is en wat zijn taken in de communiteit, de orde en de wereld zijn.

Om een goed beeld van ons leven en werken in Megen weer te geven, lieten we het nieuwe filmpje over Megen zien dat Emy Jansons voor en met ons gemaakt heeft. Dat was tevens de première. Vanaf nu zullen we het filmpje vaker gaan inzetten ter introductie.

Daarna gingen we verder in gesprek over de communiteit, de broederschap, het bisdom en de kerk in het algemeen. We spraken over de stand van zaken en wat de plannen zijn voor de toekomst. We zijn in het bisdom op meerdere plekken aanwezig met communiteiten (Megen, Nijmegen, Wijchen en straks ‘s-Hertogenbosch) en individuele broeders. Er heerste een goede, ontspannen sfeer. Bij het afscheid gaven we de bisschop een doosje ‘Megens zegen’ mee.

Het was goed te werken aan onze lokale verankering met het bisdom waarin wij van harte wonen en werken.

 

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s