Vredesweek en feest van Franciscus


Van 20 – 27 september is de jaarlijkse Vredesweek. Thema is dit jaar: ‘Vrede verbindt’. De internationale vredesbeweging PAX  zet moedige bruggenbouwers, zowel in Nederland als in conflictgebieden, in de schijnwerpers. In de kloosterkerk van de minderbroeders in Megen is  gedurende deze vredesweek vóór in de kerk een speciale plek ingericht voor stilte en gebed voor vrede. De kerk is dagelijks geopend van 9.00 – 17.00 uur.

FranciscusVieringen op 3 en 4 oktober, feest van Franciscus

Op de vooravond, zaterdag 3 oktober, om 19.30 uur gedenken we in een transitusviering  het sterven van Franciscus  en de opgang naar zijn hemelse Vader.

Op zondag  4 oktober, de feestdag van Franciscus, vieren we om 9.30 uur de Eucharistie.

Beide vieringen vinden plaats in onze kloosterkerk en beide keren bent u aansluitend van harte uitgenodigd voor een broederlijke en zusterlijke ontmoeting in het klooster.

Op zondag  4 oktober om 14.30uur is er bij de Megense molen Desiré , aansluitend aan de heringebruikname van de molen na restauratie, een dierenzegen.  Franciscus beleefde  intens de verbondenheid met alle schepselen, met heel de schepping. De zegening van mens en dier is een dankzegging en bevestiging van die  verbondenheid.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s