FJT 2014

Het weekend van 10-12 oktober vond alweer het vijftiende franciscaans jongerentreffen plaats. Het thema was dit keer: ‘Goed nieuws!’ Deelneemster Marieke Drent vertelt:

Het begint al goed als je vanuit de drukte van alledag de overvolle trein uitstapt en op zoek gaat naar de buurtbus. De vrijwilliger van de buurtbus neemt je al babbelend mee over dijkjes en door kleine dorpjes, om uiteindelijk aan te komen in Megen. Het vakantiegevoel is al begonnen. De jongeren komen samen bij de minderbroeders in Megen en iedereen wordt even hartelijk ontvangen. Sommigen zijn nieuw maar voelen zich vrijwel direct thuis. Anderen die een jaar niet geweest zijn worden ontvangen alsof ze dagelijks over de vloer komen. Niet alleen het zien van oude bekenden maakt de sfeer, maar ook de open armen van ieder aanwezig. Laat het weekend maar beginnen!

Het FJT stelt ieder jaar een band van jongeren samen die een muziekinstrument bespelen en ook dit jaar hebben we een prachtig samengestelde band met een accordeon, tuba, piano en gitaar. Deze band begeleidt onze vieringen vol enthousiasme. Ook worden de diensten samengesteld en geleid door de jongeren, waardoor alles in elkaar past en je aangesproken wordt door leeftijdsgenoten.

Zaterdags zijn er workshops en het aanbod is zeer divers, van knutselen tot bijbel-lezen en van bibliodrama tot een maaltijd koken voor de gehele groep. Het programma geeft ruimte voor ontmoeting, verdieping en rust. En als klap op de vuurpijl: de bonte avond! Waar broeders, zusters en jongeren samen van allerlei acts opvoeren. Zr Johanna als Arabische Sjeik, Br Loek als cabaretier en Br Theo leest levendig een verhaal voor. Jongeren halen de gekste capriolen uit. We hebben koeien, tijgers, klompen, soldaten, operazangeressen, kabouters en tuinmannen voorbij zien komen. Een prachtig pianospel en humoristische acts. Zelf een lied in gebarentaal. Waarna we samen nog mochten nagenieten in de kroeg.

Het FJT is samen je geloof vieren op verschillende manieren; in de kerk, op het toneel en in de workshops. In kleine deelgroepen kunnen we ons verdiepen, door vragen te stellen aan elkaar of te delen in de beleving. Een inspirerend weekend waar we ons gezegend mogen weten door het vele goede nieuws dat we met elkaar mogen delen.

Vrede en alle goeds en tot ziens op het volgende FJT!

En voor wie de foto’s wil zien: klik hieronder!

FJT 2014
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s