Start van het noviciaat

Vorige week zaterdag 6 september zijn Jan ter Maat en Hans-Peter Bartels, die het afgelopen jaar als postulant deel uitgemaakt hebben van onze communiteit, ingekleed en opgenomen in de orde van de minderbroeders. Dat gebeurde in een drukbezochte viering in de Delftse Raamstraatkerk, waar zij het ordeskleed ontvingen uit handen van de minister provinciaal Rob Hoogenboom. Morgen, maandag 15 september, gaan zij naar het noviciaat in Rheda-Wiedenbrück/Duitsland, samen met Joachim Oude Vrielink (die het voorbije jaar postulant was in de communiteit te Amsterdam) en twee Duitse broeders, die gisteren werden ingekleed in Berlijn. Vrijdag jl. waren Jan en Hans-Peter in de recreatie bij onze zusters hier in Megen, om afscheid te nemen (zie foto’s). ???????????????????????????????

Het noviciaat is een jaar van verdere kennismaking met de franciscaanse levenswijze. Zij zullen zich onder anderen bezighouden met de levensregel van de minderbroeders, met teksten van Franciscus en Clara, met het dagelijks leven in de gemeenschap. Ook maatschappelijke stages maken deel uit van het programma.

Over een jaar kunnen zij een voorlopige verbintenis (tijdelijke professie) aangaan met de broederschap voor drie jaar. Daarna kunnen we een vaste verbintenis (plechtige professie) met elkaar aangaan.
We zijn heel blij met onze drie nieuwe broeders, die met ons kiezen voor de franciscaanse levenswijze. We zullen hen zeker missen in onze communiteit. Maar over een jaar komen zij terug naar Nederland om weer deel uit te maken van één van onze gemeenschappen in Nederland. Dat is een plezierig vooruitzicht.

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s