Inkleding van drie nieuwe broeders

vlnr: Hans-Peter Bartels, Jan ter Maat, Joachim Oude Vrielink

vlnr: Hans-Peter Bartels, Jan ter Maat, Joachim Oude Vrielink

Morgen, zaterdag 6 september, krijgt onze franciscaanse broederschap er drie nieuwe broeders bij. Twee van hen, Hans-Peter Bartels (26) en Jan ter Maat (35) woonden het afgelopen jaar in onze communiteit in Megen. Joachim Oude Vrielink (34) woonde in de communiteit in Amsterdam. De inkleding vindt plaats in Delft. Tijdens een eucharistieviering ontvangen ze de franciscaanse pij ten teken dat ze opgenomen zijn in de orde van de minderbroeders. Minister provinciaal Rob Hoogenboom gaat voor in de viering.

In september 2013 begonnen de drie aspirant-franciscanen aan hun postulaatsjaar. Gedurende dat jaar hebben ze kennis kunnen maken met de orde. Hans-Peter Bartels was in dat jaar werkzaam als medewerker communicatie bij Museum Jan Cunen in Oss en volgde de lerarenopleiding Duits. Jan ter Maat was vele jaren verpleegkundige in de kinder- en jeugdpsychiatrie in Ede/Oosterbeek en Joachim Oude Vrielink werkte als onderzoeker bij het Nederlands Kankerinstituut in Amsterdam. De ervaringen bij de franciscanen hebben hun het vertrouwen gegeven om een volgende stap te zetten en in te treden in de orde.
Op 15 september beginnen zij samen met twee novicen van de Duitse provincie aan hun noviciaatsjaar in Rheda-Wiedenbrück, Duitsland

Minister provinciaal Rob Hoogenboom: “Het is voor de Nederlandse franciscanen bijna twintig jaar geleden dat drie kandidaten tegelijk met hun noviciaat begonnen. Dat maakt het tot een bijzonder gebeuren. Is het een toevallige uitzondering? Is het een teken van de tijd en toont het dat in deze gematerialiseerde en geïndividualiseerde samenleving een ander en rijker leven gezocht wordt? Is het paus Franciscus die bij mensen het verlangen wekt als religieus en volgeling van Franciscus te leven? Ik beschouw het voor onze broederschap als een moment van genade. Ook voor onze kerk en samenleving is het een hoopvol teken. Ik hoop en bid dat het ook anderen op het idee kan brengen om zo’n weg te kiezen. De wereld om ons heen daagt ons uit tot een authentiek franciscaans leven. Juist in deze geseculariseerde wereld vertegenwoordigen franciscanen een grote waarde.”

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Een reactie op Inkleding van drie nieuwe broeders

  1. patty baquilala zegt:

    Congratulation and may God living mercy be with our new brothers in Christ.In His calling and in His mission to you. peace and good. sister patty DSF Phils.

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s