Boekpresentatie Heilig Bruurke…

eve

Op zondag 22 december 2013 wordt in Megen een nieuw boek gepresenteerd over het Heilig Bruurke van Megen. De presentatie vindt plaats in de Kloosterkerk van de Minderbroeders rond 10.30 uur, aansluitend aan de eucharistieviering van de vierde zondag van de Advent. Het boek is geschreven door de Megenaar Kees van de Wiel.

Tevens wordt er een bescheiden museum geopend over broeder Everardus in het gastenhuisje naast het klooster. Dit museum is die middag open tussen 15.00 – 17.30 uur, in aansluiting bij  Kerst op Keien.  

 De titel van het boek is: ‘Everardus dichtbij. Het Bruurke van Megen van 1868 tot heden.’ Het boek bevat veel informatie in woord en beeld over broeder Everardus. Hoe kan het dat iemand die zo vaak en graag bidt, zo veel contacten met mensen had? Waardoor was hij zo geliefd? En welke invloed speelde de tijd waarin Broeder Everardus opgroeide? En wat is er gebeurd in de jaren na zijn dood? Hoe komt het dat nog altijd zoveel mensen vertrouwen in hem stellen? Deze en vele andere onderwerpen komen aan bod in het boek.

De schrijver Kees van de Wiel heeft eerder artikelen en boeken gepubliceerd over de plaatselijke en regionale geschiedenis. In het slotwoord van zijn boek schrijft hij: ‘Veel woorden zijn gebruikt en illustraties in dit boek alom aanwezig. Maar de overtuiging leeft, dat nog lang niet alles is gezegd, gezien, geschreven en gelezen. En toch durf ik hier te stellen, dat Everardus dichtbij me is gekomen en naar ik hoop, beleeft de lezer hetzelfde.’ 

 Voor verdere informatie kunt u terecht bij:

Theo van Adrichem,

mailadres: adrichemofm@hotmail.com

tel: 0412 465779 of 0412 465770

of

Wim Pot, voorzitter stichting Everardus Witte Fonds,

Mailadres: wimpotofm@hetnet.nl 

Tel: 0412 465773 of  0412 465770

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s