Geïnteresseerdenweekend – 15 – 17 november 2013

DSC_3097

Van 15 t/m 17 november vond er een weekend plaats voor jongeren,die zichzelf wel eens de vraag stellen: ‘’Is broeder of zuster worden iets voor mij?’’. Aan dit weekend hebben 4 vrouwen deelgenomen, waaronder ikzelf. Zuster Johanna heeft het weekend begeleid.Ikzelf ben sabbatgast bij de zusters Clarissen in Megen en voor mij was het de eerste keer bij de zusters. Het was een prachtig weekend, waarbin er veel is besproken en gebeden met elkaar.

Gedurende het gehele weekend, hebben we meegedaan met de dagorde van de zusters. Vrijdagavond begon het weekend met een Eucharistieviering. Daarna volgde de opening met een onderlinge kennismaking, met een mooi lied en kaarslicht. We hebben bij elk samenkomen, het licht van de kaars ontstoken en het lied gezongen. Het thema was je binnenkamer, waarmee je gebedsleven bedoeld wordt (zie Mattheus. 6.6).

Verder zijn we zaterdag creatief aan de slag gegaan met het maken van onze eigen binnenkamer. Daarna vertelden wij aan elkaar, wat de betekenis van onze binnenkamer was. In de namiddag volgde weer een andere leuke opdracht. Een aantal broeders en zusters hebben zelf hun binnenkamer beschreven in ongeveer 10 zinnen. Ieder moest er twee uitkiezen. Met die betreffende broeder of zuster had je dan een kort gesprek. Ik heb heel erg genoten van de gesprekken.

 Zaterdag werd de dag afgesloten met een vigilieviering. Maar dan waren we er nog niet! We hebben daarna gezellig samen een spel gespeeld, waarbij we een stelling kregen op een kaart en daarop verder moesten antwoorden. We hebben veel gelachen en genoten van dit samenzijn.

Zondagochtend was er een Eucharistieviering, met erna leuke gesprekken in de refter, samen met de zusters en gasten. Het weekend sloten we uiteindelijk af met een korte evaluatie. We hebben elk een kaart gehad ,met foto’s van al onze binnenkamers. Zo hebben wij ieder een klein stuk geschreven in het kaartje, om dit weer mee naar huis te nemen als herinnering. Daarna hebben we afscheid genomen van elkaar en is ieder met het licht van CHRISTUS in haar hart, vertrokken naar huis. Dank, voor dit prachtige weekend. Ik hoop en bid, dat er jongeren geraakt mogen worden in hun hart, om het aan te durven, antwoord te geven aan de roepstem van GOD. Luister naar je hart.

Heba Saleem

Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s