Dierenzegening op werelddierendag

Diaken Hans van Bemmel ofm heeft vorig jaar op Werelddierendag voor de eerste keer in Veghel dieren gezegend. Dat was een groot succes. Dit jaar zullen enkele pastores de liefde tussen mens en dier zegenen en wel op
–       3 oktober om 12.15 uur in Boerdonk op het parkeerterrein achter de kerk
–       4 oktober om 12.00 in Zijtaart op de binnenplaats van het gemeenschapshuis
–       4 oktober van 16.00 tot 17.30 in Veghel, op het grasveld voor de pastorie van de Lambertusparochie.
De zegening is er niet alleen voor huisdieren. Ook de dieren van de boerderij kunnen gezegend worden op locatie. Hiervoor dient een afspraak gemaakt te worden met diaken Hans van Bemmel ofm, tel. 06 1294 6265.
Dieren zijn belangrijk voor mensen. Franciscus was hierin heel duidelijk. Hij ontmoette Christus in een lammetje en trok levenslessen uit het gedrag van vogels. Een regenworm noemde hij zijn broeder. Zijn liefde voor dieren was zelfs zo groot dat hij opkwam voor een wolf die mensen lastigviel. Toen hij zei dat ze de wolf te eten moesten geven, liet de wolf de mensen met rust.
Op 4 oktober is het Werelddierendag, de dag waarop overal ter wereld wordt stilgestaan bij de rechten van de dieren in onze samenleving. 4 oktober is ook de sterfdag van Sint Franciscus van Assisi (1181-1226), de grondlegger van de kloosterorde der Franciscanen. Uit de verhalen over het leven van deze heilige zijn vooral die over zijn liefde voor de natuur en de dieren tot de verbeelding gaan spreken.
Dierendag is door de internationale verenigingen van dierenbescherming ingesteld als wereldthemadag om het publiek bewust te maken van het idee dat dieren rechten hebben en beschermd moeten worden.
Advertenties
Dit bericht werd geplaatst in Uncategorized. Bookmark de permalink .

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s